UNA PLACA PER GOVERNAR-LES A TOTES...
Atomiswave és una placa recreativa creada l'any 2003 de la mà de SAMMy Corporation en col·laboració amb SEGA.
En aquells dies, SEGA travessava un dels seus pitjors moments, i per poder tirar endavant es venia al millor postor programant jocs per a tercers, venent llicències o llogant plaques recreatives a altres companyies. I el seu últim cartutx va ser vendre els drets de la NAOMI a SAMMY per crear la seva pròpia placa ARCADE.
SAMMY ja coneixia el terreny ARCADE, bàsicament en la seva variant Pachinko (les típiques escurabutxaques japoneses), però per iniciar aquesta nova etapa li mancava una mica d'experiència. SEGA la hi va servir en safata amb els drets de la seva millor placa i també amb els seus kits de desenvolupament (o una cosa semblant), ja que Atomiswave podria considerar-se perfectament l'evolució directa d’una NAOMI 2.
MÀQUINA DE PACHINKO
Una cosa similar va ocórrer amb SNK: la companyia es precipitava al buit per culpa d'una mala gestió ARCADE (l’Hyper NEO GEO 64) i l’evident envelliment del seu maquinari domèstic. SAMMY, gràcies a un acord amb ells, va obtenir l'exclusivitat de la majoria de les seves sagues més emblemàtiques, i fruit d'aquest acord van sortir joies com el Metal Slug 6, el King of Fighters XI o el Neo Geo Battle Coliseum.
Només amb el que hem explicat fins ara, no és d'estranyar que aquesta placa recreativa sigui especial... Tingueu present que compta amb el bon saber fer de SAMMY, l'experiència de SEGA i les exclusives d’SNK. Tres grans empreses treballant amb un únic propòsit: reflotar el sector i viure d'això.
PLACA ATOMISWAVE
Aquesta placa, tot i poder considerar-se gairebé perfecta, va sortir en un mal moment, perquè tot i gaudir d'una certa salut al Japó i Amèrica, el seu catàleg no depassa la vintena de títols de qualitat.
No obstant això, el fet de posseir un connector JAMMA la fa altament atractiva per a ús particular. Només dos són els problemes que llastren la seva adquisició: el preu, tant de la màquina com dels jocs, i el fet que, de la mateixa manera que passa amb la NAOMI, els jocs de conducció i punteria requereixen de l'I/O específic i dels accessoris originals...
CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS
PINOUT DE L'I/O
CONNEXIONS JAMMA
UNA DADA MOLT IMPORTANT (!): l’Atomiswave amaga una peculiaritat respecte a l'àudio: encara que al seu manual (com podeu apreciar a dalt) se’ns informi que el pin d'àudio és el número 10 del JAMMA (com a la majoria de plaques), realment es treu pel pin 9.
POTENCIÒMETRE DE VOLUM
SORTIDA AUXILIAR FRONTAL
PINOUT VGA
JUMPERS
NOTA: amb el Jumper 1 canviem la freqüència de la sortida de vídeo i, per tant, podem triar entre RGB o VGA.
SORTIDA D'ÀUDIO ESTÈREO
DADES TÈCNIQUES
-CPU: Hitachi SH-4 64-bit RISC CPU a 200 MHz
-Rendiment: 360 MIPS/1.4 GFLOPS
-Processador Gràfic: PowerVR 2 (24 bits de color)
-Rendiment poligonal: de 3 a 5 milions de polígons/segon
-Velocitat de renderitzat: 500 M píxels/segon
-Característiques addicionals: bump mapping, boira (fog), alpha-blending (transparència), mip mapping (polygon-texture auto switch), tri-linear filtering, anti-aliasing, environment mapping and specular effect
-Processador de so: 45 MHz ARM7 Yamaha AICA (amb una CPU de 32-bits RISC, 64 canals ADPCM)
-Memòria Sistema: 16 MB
-Memòria Gràfica: 16 MB
-Memòria So: 8 MB
-Mitjà d'emmagatzematge: memòries ROM
MANUAL D'INSTRUCCIONS
ACCESSORIS DIRECTES
Entendrem per accessoris directes els jocs, l'I/O i el mòdem de connexió. A banda dels primers, els altres dos no són fonamentals per poder jugar, però com hem comentat anteriorment, per als títols de conducció o de tir aquests adaptadors i el maquinari pertinent són imprescindibles.
Els jocs sorprenen per la seva grandària i pes, doncs ens trobem amb uns cartutxos petits, quadrats, agradables a la vista i molt funcionals. Les seves mides, perquè us feu una idea, són de 20 x 20 x 5 cm, i equivalen a una mica menys de la meitat d'un cartutx de NAOMI; queden enrere ja les ROMs i EPROMs dels sistemes clàssics...