ALIMENTACIÓ COMANDAMENT WIRELESS
Això, més que una potenciació en si, vindria a ser el truc que ens permeti reviure un comandament que no sigui del tot complet. Òbviament, la gràcia d’un comandament wireless és que funcioni sense fils, però tampoc és tan estrany tenir-ne un sense el compartiment de les piles (trobat en un rastre, per exemple), i no el llençarem per això, oi?
Per poder-lo fer servir d’una manera tradicional només l’haurem d’alimentar amb dues piles AA, pel que el voltatge necessari és de 3V. El que us proposo serà connectar-hi un cable USB, i poder així jugar endollant-lo a la pròpia consola, un PC o qualsevol transformador 220V / USB (carregador de mòbil).
Per dur a terme la modificació només necessitem un cable USB i tres díodes convencionals.
El primer que ens cal saber és la polaritat del corrent de les molles de les piles del comandament. Si ens hi fixem bé, a la part interior del comandament està marcat com a GND (negatiu) i un + (positiu).
Al cable USB, sigui en el format que sigui, tallarem el cable en la seva part final (micro USB, USB femella...). Normalment el cable d’alimentació de 5V és de color vermell i el negatiu de color negre, tot i que en alguns casos els colors poden venir canviats, pel que caldria comprovar la polaritat mitjançant el téster (amb el cable endollata alguna font que doni corrent (PC, transformador...)).
A continuació usarem els díodes per reduir el voltatge de 5V a 3V. En connectar diversos díodes en sèrie a un cable de corrent aconseguim una reducció del mateix, ja que cada component té una petita caiguda de tensió; per tant, soldarem els tres díodes en sèrie (entre ells) i els soldarem a la molla positiva del comandament.
A continuació ja podrem soldar el cable positiu i negatiu de l’USB als seus respectius punts.
I ja està!
Simplement ens mancarà subjectar bé l’invent mitjançant cola calenta o silicona, i gaudir del nostre vell comandament. Penseu que es comunicarà amb la consola mitjançant wireless, però s’alimentarà per USB, pel que no caldrà tenir-lo endollat a la mateixa consola per funcionar.
Sé que no és un truc molt ortodox o “cool”, però de vegades interessa més prioritzar la funcionalitat a l’estètica.
RAPID FIRE
Amics! Aquí us presentem una de les majors «frikades» (made in USA) de quantes de viscut en això dels videojocs.
Sembla ser que els juganers americans de 360 van idear una modificació per als comandaments, mitjançant la qual s’aconseguia una espècie de funció TURBO amb els gallets. D’aquesta manera, en jugar online contra països del seu calibre, una simple pistola amb bales infinites es transformava en una poderosa metralladora...
No és que sigui una modificació molt útil a dia d’avui i sense jugar online, però la deixarem com a mostra de que es pot fer de tot en aquest món.
Abans de res però, advertir-vos que no és una modificació simple, pel que si no teniu uns coneixements mitjanament avançats d’electrònica millor que no ho intenteu.
A la resta de la modificació m’he pres la llibertat de variar l’esquema original, de manera que només actuï sobre el gallet dret (el de disparar), ja que sobre el gallet d’apuntar no té massa lògica.
Esquema principal
Material necessari
- 1 resistència de 10K
- 1 resistència de 100K
- 1 resistència de 1K8
- 1 resistència de 220
- 1 resistència variable de 100K (opcional, per poder graduar la velocitat del turbo)
- 1 condensador d’1 Micro
- 1 condensador de 0,1 Micro
- 1 xip «Timer 555»
- 1 polsador que, en prémer, commuti
- 1 transistor 2N3053 (NPN)
La veritat és que pel que ens ofereix aquesta modificació, l’embull és imponent i, a l’hora de cablejar-ho, és molt important disposar d’una tauleta de soldar components.
El primer que farem serà desmuntar el comandament de la 360 i treure’n el motor de vibració dret, ja que en el seu lloc hi posarem la plaqueta (ens quedarem així amb la meitat de la vibració).
Com podeu veure a les fotografies següents, heu de tallar els plàstics que fan de suport del motor, així tindrem més espai per a la placa.
Els cargols del comandament amb cable són «torx» petits, i els del wireless són «contratorx».
El següent que farem serà fer un forat tal com es veu a la fotografia i fixar-hi el polsador (respecte a la fotografia RECORDEU: feu només cas del gatell dret, l’únic sobre el que actuarem).
Ara ja podrem dedicar-nos a la construcció de l’esquema a la plaqueta, i quan el tinguem construït, l’haurem de tallar de la manera més ajustada possible, i inserir-la en el buit deixat pels motors de vibració.
NOTA: aquest mètode va ser el primer que es va fer servir, però com que pot resultar força embolicat, podeu consultar abans el mètode alternatiu exposat una mica més avall.
A continuació us deixo de nou l’esquema a seguir, així com els punts a soldar en el comandament.
RAPID FIRE (mètode alternatiu)
A continuació us presentaré una manera alternativa (i molt més senzilla) de fer la modificació «turbo» en un comandament de 360. COMPTE! No serveix per a tots els comandaments, sinó només per al model que coincideixi amb la següent distribució de la placa mare (diria que és la revisió més moderna):
I aquí teniu el model vell de comandament on aquesta modificació NO funciona:
L’única cosa que hem de fer en aquesta modificació alternativa és ficar un polsador a qualsevol lloc de la carcassa posterior del comandament i soldar-hi dos cables. Aquests hauran d’anar, directament, a la placa mare del comandament.
Un dels cables el portarem al seu lloc corresponent del gallet dret (igual que a la modificació original) i l’altre a la posició que es veu a la segona fotografia (pota del LED D21).
CANVIAR DISC DUR A LA 360
Aquesta és una utilitat que ens pot venir molt bé en una 360, ja que hem de recordar que hi podem desar els jocs i jugar-los des d’allà. Per aquest motiu, tenir molts MB a la recàmera ens pot venir molt bé.
El seu disc dur és un SATA de portàtil:
Per poder canviar el disc dur de la 360 (el model Slim el porta dins la consola) no n’hi ha prou amb comprar un disc dur i canviar-lo (com per exemple en una PS3), sinó que haurem de seguir unes pautes prèvies.
Per desmuntar el disc dur original als models FAT, haurem de treure’n els cargols de fixació de la seva carcassa.
Als models Slim, tal com hem dit abans, s’haurà d’obrir la consola.
Un cop separades les carcasses, ja veurem el disc dur i el seu connector. Com us he comentat anteriorment, haureu de seguir unes passes per canviar el disc dur, que podreu consultar amb més detall al document específic.