OPTIMITZAR RECREATIVA

 

Amb aquest fil voldria donar-vos una idea a tots els posseïu una recreativa de conducció (se SEGA) a peu dret, tipus Upright (NAOMI). No és res nou, però moltes vegades, al tractar-se de hardware original no hi caiem o ens envaeix el respecte.

 

La màquina recreativa NAOMI és un moble molt versàtil que, mitjançant més o menys modificacions, ens permet jugar a molts tipus de jocs: esports, conducció, dispars... El sistema ARCADE de dispars de SEGA és una miqueta curiós, ja que necessitem uns sensors al contorn del monitor que ens dificulten força l’adaptació. El mateixa passa si posseïm una recreativa amb sticks clàssics i volem jugar a un joc de cotxes; l’I/0 de la màquina és el mateix, el joc possiblement ens arrenqui, però els controls son incompatibles. No obstant això, els jocs de cotxes de SEGA (d’aquesta època, no pas de la MODEL) sí ens permeten intercanviar-los en una mateixa recreativa.

La veritat és que per NAOMI no va haver-hi massa varietat i els més usuals són: Crazy Taxi, Jambo Safari i 18 Wheeler. 

 

No fa massa em va sortir la ocasió de comprar la placa mare d’un joc mític: l’Outrun 2SP. Aquest joc m’encanta i de fet l’he utilitzat en varis dels meus MODS (en diferents versions). El joc, en format recreatiu, va sortir per una placa posterior a la NAOMI anomenada Chihiro.

 

 

Afortunadament, amb Chihiro i Triforce, SEGA va continuar fent servir els I/O de NAOMI, pel que ens és molt fàcil adjuntar algun joc d’aquestes plataformes a qualsevol moble recreatiu NAOMI.

 

Un cop explicat tot això us mostraré com vaig fer jo l’adaptació d’una Chihiro al meu moble ARCADE Crazy Taxi.

 

En tot moment tenia la prioritat de no malmetre l’estètica de la màquina original i tots els afegits que hi he fet són fàcilment reversibles.

 

Penseu que per poder connectar una Chihiro a un moble NAOMI, només necessitem treure la placa del joc i col·locar-hi l’altre. Les connexions son les mateixes. La font d’alimentació de la NAOMI és compatible amb Chihiro, el cable de vídeo també (VGA), així com el d’àudio (RCA). Tot és igual, fins i tot el cable USB que uneix la placa mare amb l’I/O. De totes maneres, la gràcia d’aquesta adaptació és que tinguem els dos jocs i que els podem seleccionar de manera simple, ja que si cada vegada hem d’obrir la màquina i canviar la placa de joc ja no és tant pràctic.

 

 

Tal com us he dit abans, les connexions entre ambdues plaques de joc son les mateixes, per tant, sols nessitarem ubicar la Chihiro (dins la NAOMI no hi cap) i tres aparells simples per derivar la senyal d’entrada a una placa o altre. En aquesta ocasió vaig tornar a confiar amb els meus estimats Switch Data Transfer.

 

 

Vaig optar per dos d’aquests commutadors (un per VGA i un per USB) i un tercer, en diferent format, per l’àudio. D’aquesta manera, amb tant sols moure tres interruptors, abans d’engegar la màquina, ja puc escollir un joc o altre. El vídeo i l’àudio els podem canviar en qualsevol moment, no obstant, l’USB, que com bé sabeu comunica amb l’I/O, no. Aquest darrer l’hem de seleccionar abans d’engegar la màquina. Aquí us deixo un detall del meu panell de control, al que vaig aprofitar per adjuntar els botons de “Service i Test” de la ChihiroLa ubicació que vaig optar pel panell va ser la del caixó esquerra de la màquina.   

 

 

Per ubicar la Chihiro, la zona menys molesta (a la vista) és a la part del darrera, sobre la tapa posterior de manipulació de la màquina. Perquè quedés una mica més agradable a la vista, vaig utilitzar una caixa vella de PC i la vaig pintar de blanc. Allà dins hi ha d’haver una font d’alimentació auxiliar (pot ser qualsevol font ATX de PC sempre que respectem la polaritat de les connexions NAOMI), la placa Chihiro + GD-ROM (en el meu cas el joc tira per ROM) i algun ventilador que millori la refrigeració del conjunt.

 

 

I poc més a explicar; amb dos cables VGA, dos cables RCA (dobles) i dos USB ja podem connectar tot el conjunt. És possible que per col·locar el panell al frontal de la màquina, com el meu cas, hagueu de moure una miqueta la placa NAOMI de la seva ubicació original, però no cal fer res més: seleccionar joc, endollar i jugar. En tot moment les dues plaques reben alimentació, també es podria haver derivat aquesta, no obstant és molta feina per res, penseu que és un hardware preparat per anar moltes hores, per tant, encara que tinguem engegada la NAOMI i només vulguem jugar a l’Out Run 2 ( o a l’inrevés) no passa res. 

 

És cert que avui en dia existeixen MODS per poder jugar a NAOMI amb jocs d’Atomiswave i fins i tot Chihiro, però que voleu que us digui, tractant-se de mobles ARCADE, com més original millor. Per acabar us deixo amb unes quantes fotos en millor qualitat i un vídeo en ple funcionament.  

 

NOVETATS

26.08.24

26.08.24

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23